EN QUANT EM QUEDA LA NÒMINA AMB L’IRPF DEL 2016?

 

calcuradora-irpf-2015

Amb l’inici de l’any 2016, ha entrat en vigor la segona part de la reforma fiscal, que en suposarà una menor retenció en la nòmina per adequar-la a la nova baixada dels tipus impositius  de l’IRPF.

Tot i que la rebaixa pot arribar  fins al 3%, la majoria dels contribuents amb prou feines notaran l’increment en els seus ingressos mensuals.

L’efecte d’aquesta rebaixa en els salaris serà dispar, si tenim en compte que les retencions de IRPF a practicar a les nòmines depenen de diversos factors, com són el salari brut anual, la situació familiar (estat civil i nombre de fills a càrrec), la data d’inici i de finalització contracte en cas de ser temporal o en funció del reconeixement d’un grau de discapacitat.

Segons GESTHA, el Sindicat de Tècnics del Ministeri d’Hisenda, la rebaixa fiscal té un abast desigual, ja que permetrà un major estalvi com més grans siguin també els ingressos, empitjorant l’equitat i la progressivitat proclamades en l’article 31.1 de la Constitució.

L’Agència Tributària  posa a disposició dels contribuents al seu full web un programa d’ajuda els ciutadans on es pot calcular en línia de les noves retencions de l’IRPF 2016 que ha de aplicar-vos la vostra empresa en funció de les vostres condicions personals i laborals, amb només consignar les vostres retribucions brutes anuals i la seva situació personal i familiar.

Link de l’enllaç:

 https://www2.agenciatributaria.gob.es/wlpl/PRET-R160/index.zul

 BC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: